Moderan način života omogućio je povećanje kapaciteta i opsega naših aktivnosti, no porastom spomenutog, naše tijelo nije doraslo izazovima na njegove potencijale.

Što je prirodna relaksacija?

Prirodna relaksacija je inovativna metoda kojom možemo u kratko vrijeme otpustiti stres i potaknuti tijelo na obnovu i iscjeljivanje. Moderan način života donio nam je razne blagodati, kao što su povećanje kapaciteta i opsega naših aktivnosti, sva silina i čuda tehnike i tehnologije, no porastom spomenutog, naše tijelo počelo je pokazivati zamora materijala.
Jeste li i vi jedni od onih što si obećavaju duže spavanje za vikend a onda se ko sove probude u subotu u 7 ujutro, ili pak čeznete za godišnjim a onda kad konačno svane taj dan vi se razbolite?
Sve to su normalne reakcije tijela na opuštanje koje nije bilo redovito, nego se onda kampanjski dogodi. Upravo relaksacija nam može u tome pomoći da u svega 20tak minuta svakodnevne vježbe otpustimo stres.
Prirodna relaksacija omogućuje nam svojim djelovanjem da se prirodno pomladimo, jer se tijekom relaksacije događa čitav niz vrijednih procesa u tijelu koji dokazano blagotvorno djeluju ne samo na akutne zdravstvene probleme, već i pomlađuju tijelo u punom smislu te riječi. Već neposredno nakon jedne kvalitetne relaksacije izgledat ćete vidno mlađi i opušteniji, kao da ste dobro odspavali nekoliko sati kvalitetnim snom.
Samom relaksacijom potiče i treniramo tijelo da se kvalitetno obnovi, što potiče procese koji oporavljaju probavu, perifernu cirkulaciju, dugotrajno pamćenje, da samo nabrojimo neke od zvučnijih. Generalno, pokazano je kroz istraživanja da relaksacija balansira i podiže sposobnost imunosustava.
Nadalje, redovito trenirajući potičemo mozak da se isključi iz dnevnih problema, i povuče u svoj svijet.
Na taj način direktno potičemo kreativnost te samim time i razvoj vlastitih potencijala.
Dan po dan, što smo umorniji i iscrpljeniji mislima o dnevnim problemima, ne stignemo više promišljati o tome što nas raduje, što bismo voljeli stvarati, raditi ili sanjati. Kad smo u stanju stresa reagiramo instinktom, borbom i bijegom, a što smo odmorniji, relaksiraniji, „energijiziraniji“, to više dolazi do izražaja naša inteligencija, razum i intuicija.


Kako izgleda sat prirodne relaksacije?


Relaksacija je intuitivna i prikladna za svakoga, bez obzira jeste li se iskušali u ovakvim stvarima i možete li se inače opustiti. Ne zahtjeva nikakav mentalni napor.
Tretman traje 60 minuta, i u prvom dijelu voditelj objašnjava teorijske osnove, a u drugom dijelu vas vodi kroz relaksacijski trening u kojem ćete pod stručnim vodstvom osjetiti efekte duboke relaksacije. Nakon ovih radionica, u kratkom vremenu ćete se i sami znati opuštati, bilo kod kuće, u pauzi od posla ili drugdje.

Korporativna usluga

Korporativni oblik korištenja naših usluga - dolazak u timu, ima posebne efekte u odnosu na individualno korištenje. 
Osim što je pokazano kroz praksu da članovi tima dobivaju rezultate na razini zdravlja - dakle manji broj izostanaka s posla zbog bolesti, oni također pokazuju bolju suradnju, kreativnost i svježinu u pristupu rješavanja radnih zadataka.
Program se također može prilagoditi problematici i ciljevima tima, a primjeri kojih su:
- građenje cjeline tima
- jasnije komuniciranje
- efikasnije donošenje odluka

Ovim alternativnim pristupom zdravlju i poslu doći ćete do kvalitetnijih rezultata u vašem poslovanju i radu tima kao cjelini.

Kolumne

Ne vidjeti šumu od stabla
Često čujem od prijatelja i klijenata kako na poslu jedva da imaju vremena otići na WC. Toliko rade da se ne sjete popiti niti čašu vode, a kamoli pojesti komad voća ili protegnuti se. Više...

Kriza – početak kraja, ili kraj prije početka?
Prošla je već jedna godina otkad Sensa izlazi i moram priznati da sam sretan u kojem smjeru se razvija, sretan s reakcijama čitatelja i način na koji ju doživljavaju. Više...

Put putujem
Putovanja su poput portala u paralelne svjetove. Ne znam kako vi, no kad gledam na televiziji dokumentarce o dalekim zemljama i egzotičnim mjestima ja odmah poželim putovati! Više...